V Paříži stávkují zaměstnanci muzeí

Kdo by chtěl během předvánočních nákupů v Paříži navštívit i některá známá muzea, může být zklamán. Poté, co jsou od minulého týdne zavřeny brány centra Pompidou, se ke stávce připojily i další muzea, včetně muzea Orsay, známého obrazy impresionistů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Champs Élysées a Vítězný oblouk

Champs Élysées a Vítězný oblouk | Foto: Jan Rosenauer

Zaměstnanci muzeí protestují proti snaze prezidenta Sarkozyho zeštíhlit státní byrokracii a nahradit dva zaměstnance, kteří odejdou do důchodu pouze jedním.

Minulý týden kvůli tomu vstoupilo do stávky centrum George Pompidoa, známého jako Bobourg, dnes stávkují muséé d´Orsay, Rodinovo muzeum a zavřeny jsou i horní prostory katedrály Notre Dame.

Ke stávce se chystají i další. Není vyloučeno, že stávka se v příštích dnech rozšíří i na další francouzská města a muzea zůstanou zavřeny i přes vánoční svátky.

Jan Šmíd, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme