Polanski zaplatí kauci a bude propuštěn

Francouzský režisér polského původu Roman Polanski bude zítra propuštěn ze švýcarské věznice. Jeho právníkům se podařilo dát dohromady požadovanou kauci. Polanski kvůli ní dal do zástavy svůj pařížský byt na Avenue Montaigne v blízkosti Champs Elysées.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Režisér polského původu Roman Polanski

Režisér polského původu Roman Polanski | Foto: Jan Rosenauer

Režisér se zítra přesune do domácího vězení v alpském středisku Gstaad, kde vlastní horskou chatu. Musí ale odevzdat osobní doklady a nosit elektronický náramek, který bude zaznamenávat jeho polohu.

Právě kauce ve výši tři miliony eur byla pro ministerstvo spravedlnosti dostatečnou zárukou, že se Polanski nepokusí ze své vily, kde i jinak tráví pravidelně přelom roku, utéci do Francie. Sídlo je už teď obležené fotografy, čekajícími na příjezd slavného filmaře.

Propuštění Polanského nesouvisí s právními aspekty případu. O dalšímu postupu bude soud v Los Angeles jednat desátého prosince.

Švýcarská policie zatkla šestasedmdesátiletého Polanského v září na základě mezinárodního zatykače. Režisér je ve Spojených státech stíhán za pohlavní styk s nezletilou dívkou v roce 1977 a hrozí mu dva roky vězení.

Igor Maňour, Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme