Na Moravu se žene silná vichřice

Silný vítr se v noci na Boží hod vánoční přežene přes východ České republiky. Na hřebenech severomoravských hor může dosáhnout síly mohutné vichřice. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu platí od osmnácti hodin Štědrého večera.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítr

Vítr | Foto: Tomáš Šácha | Zdroj: Český rozhlas

Varování před větrem sdělila Radiožurnálu Marie Odstrčilová z Českého hydrometeorologického ústavu: "Během večera a noci na pátek bude zesilovat jihovýchodní vítr ve Zlínském, Olomouckém a Moravskoslezském kraji."

"Jeho průměrná rychlost bude pět až deset metrů za sekundu, od vyšších poloh se budou vyskytovat nárazy o rychlosti patnáct až dvacet metrů za sekundu. Na hřebenech Jeseníků a Beskyd i kolem třiceti metrů za sekundu, to je 110 kilometrů za hodinu."

Meteoroložka Odstrčilová také předpovídá, že vítr začne v pátečních ranních hodinách slábnout. Další zesílení větru očekává od západu v pátek odpoledne a večer. Doporučuje omezit horské túry, především nevydávat se na hřebeny.

Přečtěte si podrobnou PŘEDPOVĚĎ POČASÍ, kterou pro vás připravujeme z údajů Českého hydrometeorologického ústavu.

Šárka Slezáková, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme