Předseda Evropské rady van Rompuy je celebritou na internetu

Bývalý belgický premiér Herman van Rompuy se stal internetovou celebritou. Zlom nastal poté, co se v listopadu stal stálým předsedou Evropské rady, tedy jakýmsi unijním prezidentem. Jeho jméno se podle zjištění belgických novin objevuje na internetu mnohonásobně víc, než když stál v čele vlády.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herman van Rompuy

Herman van Rompuy | Zdroj: ČTK

Průzkum popularity Hermana van Rompuye před a po zvolení za prvního stálého předsedu Evropské rady provedl vlámský deník Het Laatste Nieuws. Zjistil, že muž, o kterém mnozí tvrdili, že je "šedou myškou" v politice zažil internetový boom. Když se dnes naťuká jméno "van Rompuy" do internetového vyhledavače Google, objeví se 1 milion 300 tisíc odkazů.

Před zvolením tohoto politika do jedné z vrcholných funkcí v Evropské unii se za jeho jménem skrývalo jen několik desítek tisíc odkazů na webové stránky. Z dnešního více než milionu odkazů je přes 870 tisíc na nebelgické weby. O Hermanu van Rompuyovi se už píše skoro tolik jako o předsedovi Evropské komise Barrosovi. K jeho jménu najde světový internetový vyhledavač 1 milion 650 tisíc odkazů.

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme