Martina Sáblíková titul příliš neoslaví, trénuje na Vancouver

Krátké zastavení doma a pak znovu tvrdý trénink. Tak bude vypadat nejbližší program dvojnásobné evropské šampiónky v rychlobruslení Martiny Sáblíkové. Ve Velkém Oseku se ale příliš neohřeje. Za tři dny už zamíří za tvrdou přípravou do Itálie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková na trati

Martina Sáblíková na trati | Foto: Jan Pavlíček

Martina Sáblíková si domů z evropského víceboje přivezla druhé zlato. Zatímco poslední dva roky brala na šampionátu bronz, v roce 2007 triumfovala v italském Colabu. Dají se tato vítězství vůbec porovnat?

„Poprvé to bylo hodně neuvěřitelné, protože se rozhodlo až na té pětce, kde jsem  měla najet asi 12,3 a najela jsem 12,4 vteřiny, takže to bylo o kousek. Ale povedlo se to, v což jsem nikdy nedoufala. Tady jsem si před tou závěrečnou tratí říkala, že už o to snad nemůžu přijít, ale stát se může všechno. Tenhle titul byl možná trošku jednodušší, ale možná byl i hezčí," svěřila se Martina Sáblíková, která si publikum v Hamaru svým výkonem podmanila.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martina Sáblíková titul příliš neoslaví, trénuje na Vancouver

Stejně tak si ona oblíbila tamní dráhu, kde se jí neobyčejně daří. Získala na ní už nejen evropský, ale také světový titul. Asi těžko proto bude hledat oblíbenější ovál: „Zatím nevím, tady se mi hodně daří a líbí se mi tady, patří mezi moje nejoblíbenější."

Namísto oslav přijde zase tvrdá dřina

Možná se právě tento fakt brzy změní. Třeba po olympiádě ve Vancouveru. Aktuální je ale krátká zastávka doma ve Velkém Oseku. O nějakém užívání si ale může Martina nechat jen zdát.

„Myslím, že teď už není čas na to si něco dopřávat, takže asi až přijedu, budu trénovat a samozřejmě připravovat si věci do Vancouveru, abych něco nezapomněla, směje se čerství mistryně Evropy.

Nakonec, není divu. Zápolení pod pěti kruhy se blíží. Ještě před Hamarem se přitom zdálo, že času k vrcholu sezony bude ještě dost. Jenže Evropa už patří minulosti.

„Když jsme sem odjížděli, tak jsem si říkala: ´no jo, tohle je vlastně poslední závod před Vancouverem a pak mám měsíc na to, abychom se dokázali připravit.´ A teď si budu moct říkat: ´Tak už máš jenom měsíc a bude to teda nostro.´ Na jednu stranu mě to strašně děsí a na druhou stranu si říkám, že už to aspoň bude tady a nebudu přemýšlet, jak to dopadne."

Jisté je, že v Kanadě se Martina musí připravit na obrovský tlak. Medaili v jejím případě berou všichni jako naprostou samozřejmost.

„Já si to zatím nepřipouštím, uvidíme, jak to dopadne na konci," říká na závěr Martina Sáblíková.

Pavel Petr, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme