Komise má pochyby u třetiny z prověřovaných ,doktorů' z Plzně

Komise Západočeské univerzity dokončila první etapu prověřování rigorózního řízení na právnické fakultě v Plzni. U více než 290 lidí zjistila pochybnosti, konkrétní závady ale neupřesnila ani oficiálně zatím neoznámila jména hříšníků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Západočeská univerzita v Plzni

Západočeská univerzita v Plzni | Foto: Tomáš Adamec

Komise prověřila 828 případů udělení titulu JUDR. U více než jedné třetiny zjistila pochybnosti. Tyto případy budou ještě podrobeny dalšímu šetření v různém rozsahu. Jedná se tedy zatím o číslo průběžné. Konečný výsledek bude znám a zveřejněn až po tomto šetření.

Prověřen byl i průběh studia 233 absolventů bakalářského studijního programu právní specializace. Z tohoto počtu bude dalšímu šetření podrobeno 28 absolventů.

Fakulta čelí už několik měsíců obrovskému skandálu. Nejprve se objevila aféra s opisováním disertačních prací, poté se provalilo, že se na škole zřejmě rozdávaly tituly na počkání. Někteří studenti například dokázali získat magisterský titul za pouhé dva měsíce.

Igor Maňour, Ladislav Válek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme