Poslanci seškrtají body programu své první schůze

Téměř dvě stovky bodů čekají poslance na letošní první řádné schůzi. Na jejím začátku 26. ledna rozhodnou o tom, které nakonec zařadí na program. Organizační výbor sněmovny dnes doporučil vyřadil z návrhu všechna první čtení zákonů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR

Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR | Foto: Tomáš Adamec

Předseda dolní komory parlamentu za ČSSD Miloslav Vlček k tomu upřesňuje: "Dohoda zněla takto, že jednotlivé poslanecké kluby se rozhodnou, které body považují za důležité projednat, proto budou zařazeny zákony v prvém čtení 26. ledna na začátku schůze, která rozhodne, jestli navržené zákony v prvém čtení budou nebo nebudou zařazeny."

"Celkem těchto návrhů v prvém čtení bylo kolem 82 bodů, to znamená, že by se stejně neprojednaly. Spíše jsme volili cestu obrácenou, vyřadit všechno a zařadit jen to, co je záměr jednotlivých poslaneckých klubů projednávat," vysvětlil Vlček.

S redukcí téměř dvoustovkového návrhu programu lednového jednání zákonodárců souhlasí i místopředsedkyně poslanecké sněmovny za ODS Miroslava Němcová. Zároveň ale předpokládá, že se jednotlivé kluby budou snažit některé pro ně prioritní zákony v prvním čtení projednat:

"Ukáže se na začátku schůze, jak to všechno dopadne. Protože poslanecké kluby byly zároveň upozorněny, aby řekly, které jsou jejich priority, a zároveň se budeme ještě tázat vlády, na který zákon v prvém čtení klade takový důraz, že by ho chtěla zařadit. Takže určitě dojde k nějakému zařazení zákonů v prvním čtení na začátku schůze, ale nelze předjímat, které to budou."

Milada Richterová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme