Ruské severokavkazské republiky sjednotí nový federální okruh

Regiony výbušného severního Kavkazu budou mít nového šéfa. Ruský prezident Dmitrij Medvěděv ohlásil vznik nového federálního okruhu, který bude sdružovat všechny problematické republiky, i jméno jeho lídra. Jde o součást kampaně, jejímž cílem je podle Kremlu stabilizovat situaci na severním Kavkaze sužovaném násilím a pokračujícími incidenty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kavkazské pohoří

Kavkazské pohoří | Foto: treknet.cz

V čele nového Severokavkazského okruhu, který bude zahrnovat celkem sedm regionů včetně Čečenska, Ingušska a Dagestánu, stane čtyřiačtyřicetiletý Alexandr Chloponin. Dosavadní gubernátor Krasnojarského kraje se bude zodpovídat přímo prezidentu Medvěděvovi a ve vládě bude mít post vicepremiéra.

Někdejšího podnikatele, který přichází na Kavkaz zvenčí, čeká podle expertů obtížný úkol. Tím nebude jen boj proti terorismu a rostoucímu počtu útoků, ale především nalezení receptu na odstranění příčin, z nichž bezpečnostní problémy vyvěrají, tedy především chudoby a nezaměstnanosti.

Lenka Kabrhelová, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme