Dopravu na francouzské železnici komplikuje stávka

Stávka železničářů na mnoha místech Francie od rána ztěžuje dopravu. Podle odhadů státní železniční společnosti SNCF nejede třetina až polovina vlaků. Cestující se tak musejí připravit na komplikace, které potrvají až do zítřejšího rána.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Železniční trať v zimě

Železniční trať v zimě | Foto: Fotobanka stock.xchng

Odbory vyzvaly ke stávce kvůli obavám z propouštění a omezování nákladní dopravy. Nejezdí také některé příměstské vlaky z pařížských předměstí do centra. Zdržení se dotkne i cestujících, kteří přilétají do Paříže a pak jedou z letiště Charlese de Gaulla do města.

Francouzi jsou na podobné situace zvyklí, většinou se nerozčilují. Železnice dělá maximum pro to, aby cestující informovala o náhradních možnostech dopravy. Vyzývá, aby se před cestou zeptali na situaci na speciálních telefonních číslech nebo internetových stránkách.

Jan Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme