Skokan Janda zkouší novou kombinézu, prý přidá metry

Jakub Janda přiletěl do Kanady jako poslední z českých skokanů na lyžích. Ale zatím nic nenasvědčuje tomu, že by měl totožné pořadí obsadit i v kvalifikaci závodu na středním můstku. Ta začne dnes v 19 hodin středoevropského času a Jakub Janda by v ní rád i dovoleně kouzlil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Janda přemýšlí o svém skoku

Jakub Janda přemýšlí o svém skoku

Poslední předolympijský závod absolvoval Jakub Janda v sobotu v německém Willingenu. Ve Světovém poháru tam skončil sedmý, sbalil se a po necelých čtyřech dnech už si zvykal na nové prostředí v Kanadě a hlavně na časový posun. Na eventuální potíže byl připravený, ale nedošlo na ně.  

,,Směrem na západ problémy nemám. Na nočním stolečku mám ale pro náhodu přichystaný prášek na spaní,“ prozradil Janda.  

Přehrát

00:00 / 00:00

Jakub Janda zkouší nové triky na kombinéze, údajně prodlouží skok

Teoreticky si mohl vyzkoušet můstek už necelých 12 hodin po příletu, ale první den jen skákal přes překážky. A test dynamiky ho potěšil.  

,,Byl jsem na odpoledním tréninku překvapený, jak perfektně to jelo. Mohl jsem ještě pak skákat, ale nešel jsem.“  

Laškování s komisí

Včera už ano a dobré zprávy pokračovaly. Předvedl celkově osmý a devátý nejdelší skok a třetí tréninkové kolo vynechal. Místo toho chytil zbrusu novou kombinézu a nechal si ji cvičně proměřit od přísného hlídače materiálových pravidel Seppa Gratzera.  

,,On z legrace říkal: ‚au au au,‘ a já na to: ‚tak proto jsem tady, abych prověřil, že je všechno OK,‘ “ nedal se Jakub Janda, který s Gratzerem podobně laškuje už léta.  

Nachytat se nechal jen jedinkrát, v tehdy nepodstatné kvalifikaci. Aby se nestalo teď něco podobného kvůli nedovoleným rozměrům kombinézy, zasedne trenér David Jiroutek k šicímu stroji.  

,,Bude muset. Švadlenka,“ směje se Janda 
A vše dostane požadované rozměry. Přesto, Jakub Janda měl prohlásit, že mu nový obleček pomůže prý až k o deset metrů delšímu pokusu. Novináři, který tuto informaci napsal, jen poopravil míry.  

Pravda o kombinéze

,,Já jsem říkal, že to může přidat nějaké metry. Ale konkrétně jsem neřekl. Ale aspoň si budou mít lidé o čem povídat,“ pokračoval v dobré náladě Jakub Janda.  

A jakéže to kouzlo kombinézy mu má pomoci?  

,,Chlapi, abych vám to řekl, tak bych vám musel sebrat diktafony a ještě vás nechat zastřelit, protože to nejde říct,“ odmítal novinářům cokoliv prozradit český skokan.  

,,Popravdě, každý má své vychytávky, každý se dívá, kdo jak šije kombinézy, a tak jsme také něco zkusili. A jak jsme se poté dívali na video, tak kombinéza pracovala, jak měla. Byla fantasticky nafouklá. Její střih je trochu zvláštní, ale v rámci regulí,“ upozorňuje Jakub Janda.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme