Snowboardcrossař Michal Novotný skončil šestnáctý

Michal Novotný skončil ve slibně rozjetém čtvrtfinále po kontaktu s Rusem Boldykovem. Závod vyhrál Američan Seth Wescott, který tak obhájil zlato z Turína. Druhý byl Kanaďan Mike Robertson a třetí Francouz Tony Samoin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Novotný

Michal Novotný | Zdroj: ČTK

Michal Novotný se probojoval do čtvrtfinále se štěstím, když z osmifinálové jízdy postoupil ze druhého místa díky diskvalifikaci Xaviera De Le Rue. Po neúspěšném čtvrtfinále v celkovém pořadí obsadil šestnácté místo, a nezopakoval tak výsledek z minulých her v Turíně, kde skončil třináctý.

Druhý český zástupce v závodě, David Bakeš, upadl v první kvalifikační jízdě, ale ve druhé se do osmifinále probojoval. To však nedokončil a obsadil celkovou třicátou druhou pozici. Oba čeští zástupci měli před olympiádou problémy se zraněními.

Přehrát

00:00 / 00:00

Snowboardcrossař Novotný popisuje svoje pocity ze závodu

„Postup do čtvrtfinále byl trochu nezasloužený, protože jsem nic pěkného na trati nepředvedl. V té druhé jízdě už jsem jel alespoň tak nějak, z toho špatný pocit nemám. Ale jsem rád, že jsem vůbec jel, protože ty varianty, co s kotníky je nebo co s nimi není, chvíli byly, že je to zlomené, chvíli že ne. Tak jsem rád, že to nakonec dopadlo, že jsem tady a že jsem to odjel, přestože z toho výkonu samozřejmě moc nadšený nejsem,“ zhodnotil závod Novotný.

ZOH - snowboardcross, muži (Whistler):
1. Wescott (USA), 2. Robertson (Kan.), 3. Ramoin (Fr.), 4. Holland (USA), 5. Fagan (Kan.), 6. Grüner, 7. Fuchs (oba Rak.), 8. Speiser (Něm.), 9. Vaultier (Fr.), 10. Haylwer (Rak.), ... 16. Novotný, 32. Bakeš (oba ČR).

Pavel Vácha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme