Vernerovi se skáče dobře, očekává povedený závod

Krasobruslaře Tomáše Vernera čeká první vystoupení na olympiádě ve Vancouveru. V krátkém programu se představí krátce po půlnoci. Do Vancouveru přijel Verner co nejtěsněji před závodem, aby zabránil zbytečné nervozitě. Začátkem týdne vyrazil náš reprezentant do města, aby se odreagoval.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Verner a jeho brusle

Tomáš Verner a jeho brusle | Foto: www. tomas.verner.com

„Tak dneska si výjimečně užívám Vancouver před soutěží, protože jinak jsem se snažil hlavně trénovat a soustředit se na jízdy. Ale dneska mám den volna, protože máme jenom losování a jeden trénink. Já mám natrénováno až dost. Tak jsem vyrazil do města, protože normálně se nepodívám vůbec nikam. Normálně naše závody probíhají tak, že vidíme jenom zimní stadion a hotel.“

Jaké máte dojmy?

Vynikající. Mám radost, že neprší, což je tady docela výjimečné, a zatím jsem toho neviděl mnoho. Jsem na cestě teprve půl hodiny, tak předpokládám, že mě ještě něco potká.

Přehrát

00:00 / 00:00

Verner ve městě

Jak se vám líbí olympijská vesnice?

Já jsem nadšen z olympijských vesnic, už z Turína a i tady z Vancouveru. Mně se život v olympijské vesnici líbí. Líbí se mi potkávat jiné atlety, jiné sporty a já jsem z toho nadšený.

Vy jste nastupovali ve stejnokrojích, které někdo považuje za velmi zdařilé a kanadská média je považují za velmi nepovedené. Dostali jste na ně nějakou reakci?

Já jsem zatím dostal jen ty nejlepší reakce. Ve vesnici i lidi, které jsme potkávali na cestě z otevíracího ceremoniálu, se za námi otáčeli a říkali hele, to jsou Češi, a to si myslím, že je naprosto správná reakce. Je dobře, že to rozdělilo veřejnost na dvě části, že to není oblečení, které by bylo přijato bez emocí. Emoce jsou správné a to znamená, že to něco vzbuzuje a to byl účel. Jestli chceme být sebevědomí na sportovištích, tak se musíme i sebevědomě oblékat.

Jak se cítíte před závodem, na co se cítíte?

Já se cítím dobře, skáče se mi dobře, a jestli mi to takhle bude skákat až do závodu, tak si myslím, že mě čeká opravdu povedený závod.

Vojtěch Berger, Pavel Vácha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme