Obdiv a slova uznání novinářů ve Vancouveru patří Martině Sáblíkové

Přestože je teprve únor, o vítězi tradiční ankety Sportovec roku je už zřejmě v Česku rozhodnuto. Dá se s úspěchem pochybovat, že by jím mohl být někdo jiný než Martina Sáblíková. Její zavazadla budou na zpáteční cestě z Vancouveru určitě těžší o dvě medaile a dnes navíc na českou rychlobruslařku čeká její nejoblíbenější disciplína – závod na 5000 metrů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková na trati

Martina Sáblíková na trati | Foto: Jan Pavlíček

Emil Zátopek v Helsinkách a Věra Čáslavská v Tokiu i v Mexiku – jediní dva čeští sportovci, kteří dokázali přivézt z jedněch olympijských her 3 medaile. Za pár hodin by se k nim podle názoru snad všech sportovních příznivců, rychlobruslařských expertů i bookemakerů sázkových kanceláří měla přidat Martina Sáblíková.

Asi žádná ze zbylých olympijských soutěží nemá tak jasného favorita jako dnešní závod na 5 kilometrů. Je to role ošidná, ale věřme, že ji česká reprezentantka zvládne a zvítězí.

Mezi novináři už vyhrála. Na rozdíl od řady jiných sportovců, kteří v podobných vytrvalostně zaměřených odvětvích také dominují, nepřišel ještě nikdo ze zahraničních kolegů s podezřením o možné podpoře nedovolenými prostředky.   

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si fejeton od Miroslava Augustina

Naopak všichni bez výjimky ze sebe sypou jen slova uznání a nepřestávají se divit, jak je možné, že v zemi, kde není jediný ovál, se objevila tak skvělá závodnice. Jeden z nich by prý spíš před léty věřil tomu, že světový rekord v plavání vytvoří beduín.

Miroslav Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme