Čeští běžci na lyžích mají senzační bronz ze štafety!

České kvarteto běžců na lyžích Martin Jakš, Lukáš Bauer, Jiří Magál a Martin Koukal vybojovalo ve štafetě 4x 10 kilometrů senzační bronzové medaile. Vyhráli Švédové před Nory. Česká republika tak má už čtvrtou olympijskou medaili!

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Jakš, Lukáš Bauer, Jiří Magál, Martin Koukal

Martin Jakš, Lukáš Bauer, Jiří Magál, Martin Koukal | Zdroj: ČTK

Martin Jakš předával na devátém místě se ztrátou 26,8 sekundy Lukáši Bauerovi, který předvedl famózní výkon a dotáhl ztrátu na vedoucí Švédy na necelých šest sekund. Jiří Magál se pak dokázal uržet mezi vedoucí trojicí, a Martin Koukal tak do závěrečné etapy vybíhal ze třetí pozice v těsném kontaktu se Švédem Hellnerem a Francouzem Jonnierem.

Přehrát

00:00 / 00:00

proud OH-Lyže-bronzová štafeta.mp3

Z další skupinky se ale utrhl Nor Petter Northug a začal z náskoku vedoucí skupinky rychle ukrajovat. Stejně tak ale zrychlil i vedoucí Švéd Hellner a s náskokem doběhl pro zlaté medaile pro svou štafetu.

O dalších cenných kovech se rozhodovalo v závěrečném sprintu. Northug po fantastickém finiši prokázal nejvíc sil a doběhl jako druhý, bronzovou pozici udržel před Francouzem Jonnierem Martin Koukal, a získal tak konečně svou první olympijskou medaili v kariéře.

Přehrát

00:00 / 00:00

proud OH-Lyže-bronzová štafeta-Petrásek.mp3

Lukáš Bauer k bronzu z individuálního závodu na 15 kilometrů volnou technikou přidal stejný kov i ve štafetě.

„Tipoval jsem šesté místo, to by byl pro mě vynikající výkon. Myslím si ale, že i když chumelilo, tak ty dva klasické úseky se rozjely díky nám a pak už to bylo dané. Lukáš zajel fantasticky, Magál podle mě předvedl ve štafetě svůj nejlepší výkon, Martin Koukal pomáhal dobře udržet tempo, zkrátka všichni odevzdali na trati své maximum,“ popisoval po bronzovém závodě spokojený trenér Miroslav Petrásek.

Muži - štafeta 4x 10 km:
1. Švédsko (Richardsson, Olsson, Södergren, Hellner) 1:45:05,4 hod., 2. Norsko (Johnsrud, Hjelmeset, Berger, Northug) -15,9, 3. Česko (Jakš, Bauer, Magál, Koukal) -16,5, 4. Francie -20,9, 5. Finsko -24,9, 6. Německo -44,0, 7. Kanada -1:57,8, 8. Rusko -1:59,3, 9. Itálie -2:11,2, 10. Švýcarsko -2:51,8.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme