Druhou zlatou Sáblíkové oslavili i ve Velkém Oseku

Olympijské vítězství rychlobruslařky Martiny Sáblíkové na pětikilometrové trati oslavili i její fanoušci ve Velkém Oseku na Kolínsku. Rekordmanka tam už nějaký čas bydlí a čeká na plánovanou bruslařskou halu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková

Martina Sáblíková | Foto: Český olympijský výbor

Do oseckého motorestu přišlo včera před půlnocí k velké obrazovce fandit asi čtyřicet členů fanclubu Martiny Sáblíkové. Ten podle starosty Velkého Oseku Jiřího Otty funguje teprve pár týdnů a stále se rozrůstá.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž M. Trnky z oslav ve Velkém Oseku

"Nás štvalo, že Martina má fancluby po světě a v České republice nemá. Takže jsme založili oficiální klub a dostáváme řadu přihlášek a fandí nám lidé po celém světě," pochlubil se Otta.

Právě ve Velkém Oseku na Kolínsku by časem mohl vyrůst bruslařský stadion. Projekt za zhruba jeden a půl miliardy korun by podle starosty Otty mohl být hotov za tři roky. Už letos na jaře ale podle něj budeme znát zatím stále anonymního investora haly.

Martina Sáblíková opanovala na olympijském oválu v Richmondu závod na 5 kilometrů a získala druhou zlatou a celkově svoji třetí medaili. Stala se tak historicky nejúspěšnější českou sportovkyní na zimních olympijských hrách.

Fenomenální Sáblíková zvládla svoji oblíbenou trať v čase 6:50,91 a po dramatickém závěru odsunula o 48 setin sekundy na druhou příčku Stephanii Beckertovou z Německa. Bronz brala s velkým odstupem téměř pěti sekund kanadská obhájkyně zlata z Turína Clara Hughesová.

Milan Kopp, Michal Trnka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme