Proč jezdit na olympiádu karavanem, když to jde limuzínou?

Na olympiádě denně potkáte desítky tisíc fanoušků. Většina z nich se schová do davu a nejsou ničím výjimeční. Dva Kanaďany, které ve Vancouveru potkal při natáčení Olympijského deníku Vojtěch Berger, ale nepřehlédnete. Rozhodli se totiž prožít celou olympiádu v limuzíně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vancouver (Kanada) 2010

Vancouver (Kanada) 2010 | Foto: © VANOC/COVAN

„Nejdřív interview, pak tě pořádně zhulíme a opijeme, souhlasíš?“ začíná rozhovor přátelským tónem pan Hunter, zatímco jeho kolega pan Parker řídí s marihuanovou cigaretou v ústech. Tato reportáž budiž důkazem, že jsem s jeho velkorysou nabídkou nesouhlasil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Olympijský deník Vojtěcha Bergera

„Tohle je generátor, tohle gril a tohle záchod,“ ukazuje mi Hunter rychle obsah zavazadlového prostoru. Protože prší, přesunujeme se radši do auta na prohlídku interiéru:

„Máme tu jednu velkou plochou obrazovku a vepředu několik dalších televizí. Sledujeme tu závody, hokej, večer děláme party a taky tu samozřejmě spíme.“

Nevím, kolik to auto může mít na délku, snad sedm osm metrů. Každopádně je to černý patnáctiletý lincoln, který už najel přes půl milionu mil, a tak se k tomuhle jezdícímu muzeu musí přistupovat s náležitým citem.

Borci z limuzíny míří i do Soči

Hunter s Parkerem si o svém autě dokonce složili písničku. Zpívá se v ní něco jako: „Jo, ti borci z limuzíny, musí to stihnout do Whistleru dřív, než jim vybouchne auto.“

Text je velmi případný, protože jak dodává Parker, kouřové efekty patří k jejich autu stejně neodmyslitelně jako drhnutí podlahou o silnici na každé druhé křižovatce.

Olympijská jízda Parkera s Hunterem ale ve Vancouveru nekončí. Oba borci se chystají i do ruského Soči v roce 2014. Taky tam by si chtěli najmout limuzínu. Doporučuji jim některý model z řady Čajka, s ní by v Rusku určitě udělali dojem.

Jestli se Parker a Hunter do Soči opravdu dostanou, maskoti příští olympiády se můžou jít zahrabat, ať budou jakkoli roztomilí. Parker s Hunterem jim totiž téměř jistě, jak se v angličtině říká, „ukradnou jejich show“. 

Martin Hromádka, Vojtěch Berger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme