Do Prahy se vrací čeští olympionici

Na pražské ruzyňské letiště usedne hodinu před polednem speciál s našimi olympioniky. Domů přiletí i česká hvězda z Vancouveru, rychlobruslařka Martina Sáblíková. Bouřlivé přivítání pro ni chystají její fanoušci z Velkého Oseku u Kolína.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková s olympijským zlatem

Martina Sáblíková s olympijským zlatem | Zdroj: ČTK

Tam rychlobruslařská šampiónka bydlí a časem by v obci u Kolína chtěla i trénovat.

K tomu je ale  potřeba dotáhnout do konce připravovaný projekt výstavby bruslařské haly, která má právě ve Velkém Oseku vyrůst. Už teď má ale Martina Sáblíková podporu svého fanklubu, i když podle oseckého starosty Jiřího Oty funguje teprve krátce.

„Nás štvalo, že Martina má funkluby po světě, a v České republice prostě nemá,“ řekl Ota. Funklub má pro rychlobruslařku připravený i speciální dárek. Jaký, to ale zatím tají.

Sochař Josef Nálepa byl konkrétnější. Martině Sáblíkové věnuje asi sedmdesáticentimetrovou sochu, která zachycuje sportovní hvězdu v typickém pohybu při bruslení.

Bauer bude slavit v Božím Daru

Na dalšího z českých olympioniků, Lukáše Bauera, pak čeká oslava v Božím Daru přímo na náměstí, kde ho budou čekat jeho sousedé a příznivci.

Před čtyřmi roky oslavovaly Krušné hory Bauerovo stříbro z olympijského Turína. Vítězství v Tour de ski, dva bronzy z Vancouveru a Lukášův návrat z olympiády je ale další příležitost k velkolepé společenské akci.

Slavnostní večer, který Lukáše Bauera přivítá doma mezi přáteli, proto začíná dnes v osmnáct hodin v centru Božího Daru.

Zdeněk Trnka, Michal Trnka, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme