U amerického Pentagonu se střílelo. Tři zranění

Při přestřelce u amerického Pentagonu, byli zranění dva policisté a jeden útočník. Šestatřicetiletý muž vyšel ze stanice metra u sídla amerického ministerstva obrany a bez varování zahájil palbu. Policisté ji opětovali.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pentagon

Pentagon | Foto: maxho.com

"Útočník nedával najevo žádný stres ani emoce," popisuje incident velitel ostrahy Pentagonu Richard Keevil.

Všichni lidé vystupující ze stanice Metro Pentagon jsou legitimování. Když útočník sáhl do kapsy, mysleli proto policisté, že chce vytáhnout průkazku, ale místo ní vytáhl pistoli a začal pálit.

Bylo to v době dopravní špičky, kdy stanicí prochází davy lidí. Přesto nebyl zraněný nikdo jiný, než dva policisté a útočník, John Patrick Bedell. Všichni tři jsou v nemocnici a střelec je údajně ve velmi vážném stavu. Motiv jeho činu není znám.

Po vražedném útoku na texaské základně Fort Hood loni v listopadu jsou američtí vojáci i policisté velmi ostražití. O incidentu byl informován i prezident Obama. Budova Pentagonu u hlavního města USA Washingtonu byla nějakou dobu uzavřená.

Vít Pohanka, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme