O změnách na kandidátkách ČSSD je prý téměř rozhodnuto

Sociální demokraté už podle agentury ČTK rozhodli o podobě kandidátních listin pro květnové volby do Poslanecké sněmovny. Lídrem pražské kandidátky by se měl stát ministr vnitra Martin Pecina, zatímco kandidátku v Plzeňském kraji by měl vést ministr zahraničí Jan Kohout.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda ČSSD Jiří Paroubek

Předseda ČSSD Jiří Paroubek | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

Podle komentátora Radiožurnálu Petra Nováčka se o změnách už dlouho spekuluje. "Už dlouho se mělo za to, že k těmto změnám dojde. S tím rozdílem, že pokud jde o ministra zahraničí Kohouta, uvažovalo se nejprve o královehradeckém kraji. Ale protože tam svoji pozici uhájila Hana Orgoníková, tak z toho řešení sešlo. Takže ministr Kohout se asi objeví v čele kandidátky v Plzeňském kraji," uvedl komentátor ve Stalo se dnes.

O změnách údajně uvažuje také KDU-ČSL. Předseda lidovců Cyril Svoboda se má podle portálu idnes.cz přesunout z Prahy do Královéhradeckého kraje.

"KDU-ČSL ve volbách v roce 2006 získala v Praze 4,84 procenta hlasů. Stalo se jen náhodou, že první muž na kandidátce lidovců v Praze - Cyril Svoboda - se stal poslancem. Volební preference lidovců v Praze jsou dlouhodobě neuspokojivé a letos Cyril Svoboda pravděpodobně nechce riskovat," uvedl komentátor.

Dalším důvodem může být podle něj také to, že Cyril Svoboda v Královehradeckém kraji v roce 2002 kandidoval a tenkrát tam uspěla společná kandidátka KDU-ČSL a Unie svobody.

Jan Richter Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme