Sociální demokraté budou zřejmě jednat o změnách na kandidátkách

Krajský výkonný výbor ČSSD dnes zřejmě bude jednat o definitivní podobě svých kandidátek pro sněmovní volby. O změnách je prý už téměř rozhodnuto. Poslanci strany zatím odmítají tyto informace komentovat. Někteří ale mimo mikrofon potvrzují, že pražskou kandidátku zřejmě povede ministr vnitra Martin Pecina a že předsedkyně Demokratické strany zelených Olga Zubová údajně už v úterý z této kandidátky vypadla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda ČSSD Jiří Paroubek (uprostřed)

Předseda ČSSD Jiří Paroubek (uprostřed) | Foto: Tomáš Adamec

Poslanec za ČSSD Jeroným Tejc Radiu Česko řekl , že konkrétně ministra Pecinu by v čele pražské volební kandidátky přivítal: "Myslím si, že by to byl přínos pro sociální demokracii nejen v Praze. Já osobně bych jej v této věci podpořil. Pokud se týká paní Zubové, to je myslím zcela na jejím rozhodnutí, případně na rozhodnutí krajské organizace v Praze. K tomu bych se nerad vyjadřoval, protože k tomu nemám žádné informace."

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslanec ČSSD Jeroným Tejc, kandidující v květnových volbách do sněmovny v Jihomoravském kraji, v rozhovoru s Miladou Richterovou.

Plzeňskou kandidátku by měl vést stávající šéf diplomacie Jan Kohout. Podle Tejce je ale nutné o těchto změnách ještě jednat: "Na toto téma jsem s nikým nehovořil. Nevím, zda jednání budou skutečně úspěšná. Podle mého názoru by žádné změny na kandidátkách neměly probíhat bez souhlasu krajské reprezentace. Tam, kde jsou důvody pro to, abychom posílily své kandidátky, je možné jednat. Je to zcela na vůli plzeňské organizace a nevím, jestli taková jednání vedli a s jakým výsledkem."

Tejc, který znovu kandiduje v jihomoravském kraji, Rádiu Česko potvrdil, že na jejich kandidátní listinu přibyl současný místní hejtman Michal Hašek: "U nás v kraji došlo ke změně na jedenáctém místě. Na toto místo se pravděpodobně dostane Michal Hašek. Bylo to proto, že se kolega Kaššai, který se chce věnovat komunální politice, chce kandidovat na starostu Znojma, vzdal tohoto mandátu ve prospěch Michala Haška. Myslím si, že to je řešení, které může přinést kandidátce určité body."

O změnách údajně uvažuje také KDU-ČSL - její předseda Cyril Svoboda se má podle některých informací přesunout z Prahy do královéhradeckého kraje.

Milada Richterová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme