Útok v Bedřišce možná policie přehodnotí na pokus o vraždu

Policie zvažuje, že přehodnotí útok v romské kolonii Bedřiška v Ostravě na pokus o vraždu. Českému rozhlasu to řekl vedoucí Územního odboru služby kriminální policie a vyšetřování Radovan Vojta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Domek

Domek | Foto: Michal Schoffer

Policie zatím nemá žádný důkaz, který by naznačoval, že šlo o rasově motivovaný útok. Reportérka Českého rozhlasu ale zaznamenala výpověď muže, kterého v minulosti oslovili pravicoví radikálové a vyptávali se ho na soužití Romů s neromskými obyvateli v dané lokalitě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Radovan Vojta z ostravské kriminální policie v poledních Ozvěnách dne

Policie podle Vojty nebere tuto informaci na lehkou váhu a prověřuje ji. „Osobu, která vám tuto informaci poskytla jsme vyhledali a zjistíme bližší informace,“ slíbil Vojta.

Po žhářském útoku měli místní obyvatelé strach o svou bezpečnost. Policisté v lokalitě posílili své hlídky. Dnes se situace trochu uklidnila, žádná domobrana se formovat zatím nebude.

„Lidé jsou spíše popletení, nevypadá to nějaký plánovaný útok zvenčí,“ řekl Kumar Višvanatan z občanského sdružení Vzájemné soužití. Postižená rodina ale podle něj neměla žádné nepřátele a je z útoku velmi překvapená.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kumar Vishwanathan z občanského sdružení Vzájemné soužití v odpoledních Ozvěnách dne

Igor Maňour, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme