Palubní personál British Airways zahájí o půlnoci stávku

V British Airways se bude stávkovat. Jednání mezi odboráři a vedením aerolinek skončila neúspěchem, palubní personál tak o půlnoci zahájí třídenní protest proti úsporným opatřením britské letecké společnosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na letišti

Na letišti | Foto: Jan Rosenauer

Šéf odborového svazu Unite Tony Woodley současně oznámil, že po stávce, která potrvá do 23. března, má přesně za týden následovat ještě jedna, tentokrát čtyřdenní.

Podle ředitele British Airways Willieho Walshe se jednalo intenzivně, ale marně. Stávku označil za naprosto neopodstatněnou.

„Je opravdu politováníhodné, že nepřijali návrh, který je podle mě fér a rozumný a bere v úvahu všechny obavy palubního personálu,“ uvedl. Naopak Woodley obvinil leteckou společnost, že přišla s nevýhodnou nabídkou.

Vedení aerolinek připravilo náhradní letový řád. Celkem by firma chtěla přepravit alespoň 60 procent cestujících, kteří mají letenky na 20. až 22. března. Z Prahy do Londýna neodstartují celkem tři lety, stejně jako opačným směrem.

Cestujícím British Airways zároveň doporučily, aby sledovali aktuální informace na stránkách www.ba.com.Odboráři bojují stávkou proti úsporným opatřením, která mají vlajkovému přepravci ušetřit desítky milionů liber a zajistit její přežití v době slabé poptávky a zvýšené konkurence.

Jitka Malá, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme