Zadluženému Řecku by mohla pomoci eurozóna i MMF

Řecko nezůstane ve svých finančních problémech opuštěné. Řešením by mohla být zároveň pomoc zemí eurozóny i Mezinárodního měnového fondu (MMF). Možnost zapojení obou celků do řešení řeckých problémů přednesl před europoslanci předseda skupiny zemí platících eurem lucemburský premiér Jean-Claude Juncker.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Řecko

Řecko | Foto: Ondřej Bouda

„Řecko nezůstane opuštěné, pokud uvidíme, že potřebuje pomoc eurozóny,“ ujistil europoslance Juncker. Lucemburský premiér je striktně proti tomu, aby se o pomoc Řecku postaral jen Mezinárodní měnový fond.

S takovou myšlenkou přišla německá kancléřka Angela Merkelová. Juncker doufá, že pozice Unie k pomoci Řecku bude jasná v nejbližších dnech. Také předseda Evropské komise José Barroso naléhal na Berlín, že stabilita eurozóny je v jeho zájmu

Proto by se o schématu pomoci Řecku mělo rozhodnout na summitu Unie na konci týdne. I když Německo trvá na tom, že by se tato otázka neměla na summitu řešit.

Pavel Novák, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme