Klokani dnes na fotbale usmaží kapra

Klokani dnes hostí klokany a na počest Karla Kapra se bude ve vršovickém Ďolíčku podávat smažený kapr. Duel dvou znesvářených Bohemians provází pořádný cirkus.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Bohemians 1905

Fanoušci Bohemians 1905 | Foto: Bohemians 1905

Fotbalistům Realu Madrid by fanoušci odpustili cokoli, kdyby dnes večer na svém stadionu v ligovém utkání rozprášili Barcelonu. Skromnější paralelu emocemi nabitého utkání najdeme i v nejvyšší české soutěži.

V Praze dnes nastoupí klokani proti klokanům, rozumějte vršovičtí Bohemians 1905 proti střížkovským Bohemians Praha.

Konec právního sporu o to, který z těchto dvou klubů používá název Bohemians a klokana ve znaku nelegálně, je v nedohlednu, ale fanoušky mají v podstatě pouze ti Bohemians, kteří nastupují v tradičním vršovickém Ďolíčku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Klokani dnes na fotbale usmaží kapra

Právě tam se odehraje s napětím očekávané utkání čtyřiadvacátého kola a domácí brankář Radek Sňozík má o jeho významu jasno.

Jde o záchranu

„Pikantní to bude určitě pro lidi a pro nás také. Fanoušci nám odpustí všechno, ale my jsme se Střížkovem remizovali na Strahově a teď je doma prostě musíme porazit. Pro nás to bude hodně důležitý zápas i z toho důvodu, že jde pořád o boj o záchranu. My nejsme zdaleka zachránění, protože 25 bodů stačit rozhodně nebude,“ ví dobře Radek Sňozík.

Utkání dvou znesvářených Bohemians oprávněně náleží mezi rizikové zápasy, příznivci vršovických klokanů nenávidí střížkovské jmenovce a konkurenty od roku 2005, kdy klokaní dvojkolejnost vznikla.

Ale ještě více od loňského podzimu, kdy se coby hostující fandové setkali při strahovském duelu těchto dvou klubů s obstrukcemi, které považovali za schválnosti.

„Ta antipatie vůči Střížkovu je od té doby co se stalo, co se stalo a tohle to jenom podpořilo a ukázalo to, že ti lidé co to tam vedou, nemají ve fotbale co dělat,“ nebere si servítky Sňozík, ale otázkou je, jestli po právní stránce má v lize co dělat jeho klub.

Opatření nechystáme - nikdo nepřijde

Každopádně podle ředitele Bohemians 1905 Lukáše Přibyla se žádná odveta za podzimní zvýšené vstupné pro fanoušky hostů nechystá.

„Nechystáme žádná odvetná opatření, protože nikdo ze soupeřova tábora asi nepřijde, takže není na koho chystat odvetná opatření,“ říká Přibyl.

To ale není tak docela pravda. Střížkovské Bohemians pravidelně žene kupředu partička placených trumpetistů a ve Vršovicích to dobře vědí.

„Hudební nástroje se na náš stadion nevpouští, stejně jako na jiné stadiony. Například trumpety a podobně s těmi se do Ďolíčku nikdo nedostane po celou sezónu a ani na tento zápas,“ neodpouští poznámku Lukáš Přibyl.

Žesťové nástroje se tedy budou zřejmě u vchodu odebírat a ještě jedno překvapení v Ďolíčku chystají. Na počest funkcionáře střížkovských klokanů Karla Kapra se bude za padesát korun podávat stejnojmenná sladkovodní ryba - smažený kapr. Schválně, kdo komu na hřišti uštědří vánoční nadílku.

Jan Kaliba, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme