Kauzu týmů s názvem Bohemians má vyřešit evropská fotbalová organizace UEFA

Přeje si to vedení střížkovského klubu, které před novináři vysvětlovalo své rozhodnutí nenastoupit k včerejšímu utkání Gambrinus ligy ve vršovickém Ďolíčku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanislav Sigmund, Josef Jícha a Michal Vejsada

Stanislav Sigmund, Josef Jícha a Michal Vejsada | Zdroj: ČTK

Podle střížkovských Bohemians Praha není vršovický klub členem Českomoravského fotbalového svazu, a derby v Ďolíčku před televizními kamerami bylo v podstatě poslední velkou příležitostí, jak na dlouho trvající spor upozornit.

„Samozřejmě, že to pro nás byla šance, jak celou situaci ztransparentnit a zviditelnit,“ přiznal Radiožurnálu šéf Bohemians Praha Karel Kapr.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kauzu týmů s názvem Bohemians má vyřešit evropská fotbalová organizace UEFA

Před novináři odmítal názor, že by kvůli prosazení svých zájmů zvolil tu nejméně vhodnou formu a sice připravit o zážitek, i nemalou finanční částku 7 tisíc fanoušků na stadionu.

„Skutečně za sebe mohu říci, že mám naprosto čisté svědomí. Omlouváme se fanouškům, omlouváme se veřejnosti. Mrzí nás to, že jsme sáhli až k takovému to řešení, ale já jsem zastáncem toho, aby se to řešilo,“ říká Karel Kapr.

A také proto se teď střížkovští Bohemians Praha obracejí na UEFU. „Předběžně jsem domluvený s jistým právníkem z Německa, který musí mít povolení Německého fotbalového svazu, aby to mohli udělat a přes něho to chceme udělat. Podle mě, máme dnes duben, tak do začátku nového ročníku máme rozhodnuto,“ myslí si sportovní ředitel střížkovského klubu Josef Jícha.

Vedení fotbalového svazu úmysl střížkovského klubu nechápe. Poukazuje při tom na právní analýzu, která doporučuje uznat až do úplného rozřešení kauzy za členy ČMFS všechny tři Bohemians, a proto nevidí jediný důvod, aby na tom UEFA cokoli měnila.

Jaroslav Plašil, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme