České dráhy kvůli náporu cestujících posilují mezinárodní spoje

Výrazná omezení v letecké dopravě kvůli sopečnému mraku z Islandu zvýšila zájem lidí o mezinárodní jízdenky Českých drah. Na pražském Hlavním nádraží jsou stovky cestujících, kteří čekají na mezistátní vlakové spoje náhradou za zrušené lety. Vyšší zájem je o nákup jízdenek do celé západní a severní Evropy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hlavní nádraží v Praze zažívá nápor cestujících

Hlavní nádraží v Praze zažívá nápor cestujících | Zdroj: ČTK

Podle mluvčího drah Petra Šťáhlavského je zájem na pražském Hlavním nádraží o desítky procent větší než obvykle. Dráhy budou dočasně posílat za hranice delší vlaky.

Podle reportérky Radiožurnálu na Hlavním nádraží České dráhy hlásí první dva vyprodané mezinárodní spoje – večerní do Moskvy a do Amsterdamu.

Mezinárodní rychlíky jezdí z pražského Hlavního nádraží každé dvě hodiny, přičemž do jednoho vlaku se podle mluvčí drah vejde zhruba 500 lidí. České dráhy proto předpokládají, že zahraniční cestující z Česka postupně odjedou.

Přesto doporučují cestujícím, aby – pokud mohou - odjezd raději odložili. Lidem, kteří cestují pouze v rámci republiky, především z Prahy do Ústí nad Labem nebo do Děčína, doporučují využít vnitrostátní spoje.

Marika Táborská, Květa Moravcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme