Polské cestovní kanceláře organizují smuteční zájezdy do Smolenska

Polské cestovní kanceláře organizují výlety do ruského Smolenska, na místo nedávné letecké katastrofy. Poláci chtějí navštívit místo, kde zahynul polský prezidentský pár a dalších více než devět desítek osob.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trosky zříceného polského prezidentského speciálu u Smolenska

Trosky zříceného polského prezidentského speciálu u Smolenska | Foto: AFP

O cestu do Smolenska mají zájem jak studenti, tak důchodci. Součástí několikadenního výletu je návštěva nedaleké Maryně.

Přímo na místě katastrofy pak klienti cestovní kanceláře stráví pár hodin. U kamene, který připomíná nedávnou tragédii, můžou zapálit svíčku a položit květiny. Lidé se také chtějí vyfotit u stromu, o který prezidentský speciál zavadil při přistání. Agentura, která výlet organizuje, slibuje také rozhovor s očitým svědkem letecké havárie.

Zatím se o cestu do Smolenska zajímaly stovky Poláků. Cestovní kancelář ale připravuje reklamní kampaň a největší nápor klientů, zejména školních výletů, očekává na podzim. Cena netradičního zájezdu se pohybuje v přepočtu okolo šesti tisíc korun.

Petr Vavrouška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme