Ministrovi zahraničí Izraele hrozí obvinění ze zneužití důvěry

Izraelská policie navrhla oficiálně obvinit ze zneužití důvěry ministra zahraničí Avigdora Liebermana. Ten čelí podezření, že se neoprávněně dozvěděl o tajném vyšetřování rozsáhlé korupce, ze které je také podezřelý.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Izraelský ministr zahraničí Avigdor Lieberman

Izraelský ministr zahraničí Avigdor Lieberman | Foto: AFP

Policie předpokládá, že ministra Liebermana o tajném vyšetřování informoval tehdejší velvyslanec v Bělorusku Zeev Ben Arje.

Izraelský ambasador v Minsku dostal před dvěma lety na stůl fascikl tajných materiálů o podezření na Liebermanovo úplatkářství. Byla to izraelská žádost běloruským úřadům o pomoc při vyšetřování, protože finanční nitky sahaly i do Minska.

Police se domnívá, že velvyslanec Ben Arje na tajné vyšetřování hned upozornil svého přítele Liebermana.

Dnešní ministr zahraničí loni nastupoval do funkce ve chvíli, kdy už se o jeho korupčních kauzách vědělo. Lieberman ale vede významnou stranu Jisrael Bejtejnu, bez které premiér Netanjahu nemohl sestavit vládu.

Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme