TOP 09 odmítá koalici s ČSSD kvůli neslučitelným programům

TOP 09, strana vedená Karlem Schwarzenbergem, neplánuje případnou povolební koaliční spolupráci se sociálními demokraty. Tento postup jednomyslně přijal výkonný výbor TOP 09.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Kalousek (TOP 09)

Miroslav Kalousek (TOP 09) | Foto: Tomáš Adamec

První místopředseda strany Miroslav Kalousek upřesnil, že důvodem je program ČSSD, který podle něj, nesníží zadlužení státu.

„Volební program sociální demokracie obsahuje nesplnitelné sliby a stávající ekonomickou situaci nereflektující závazky. Vize strany vedené Jiřím Paroubkem pro následující volební období jsou naprosto neslučitelné s programem TOP 09,“ řekl Kalousek.

Reakce sociálních demokratů na sebe nenechala dlouho čekat. Podle předsedy ČSSD Jiřího Paroubka není TOP 09 stranou, která by si příliš mohla vybírat.

„Tahle strana ještě nic nevyhrála. Ani pan Kalousek ještě nikdy nic nevyhrál, tak nevím, proč říká, s kým půjde a nepůjde do koalice. Není žádná bohatá nevěsta. Sociální demokracie zvítězí ve volbách tak, že se bez pana Kalouska obejde,“ reagoval Paroubek.

Jitka Malá, Václava Marešová, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme