Veslařům začíná dlouhá sezóna

Takovou formu jako teď snad ještě nikdy před startem sezóny neměl! - říkají zasvěcení. A koho že se tato jejich lichotka týká? Skifaře Ondřeje Synka, který se s partou dalších našich veslařů vydal do Slovinska, vstříc úvodnímu závodu Světového poháru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Synek

Ondřej Synek | Foto: Armáda ČR

Před měsícem, při mezinárodním mistrovství republiky na dlouhé trati, převálcoval Ondřej Synek svoje soupeře rozdílem třídy. Úctu a respekt budily i jeho nedávné výkony na veslařském trenažéru, díky kterým se může závodník také dozvědět ledacos užitečného o svojí momentální formě. I tak je ale tento sběratel stříbrných a bronzových medailí z velkých soutěží ve svých prognózách opatrný.

„Cítím se dobře, ale nemůžu říct, že forma je na 100% výborná, protože jsem ještě neměl žádný závod a porovnání se soupeři v mojí disciplíně s těmi nejlepšími, takže to uvidíme teď na Světovém poháru. V zimě jsem nic nezanedbal a teď bude záležet také natom, jak soupeři natrénovali nebo nenatrénovali,“ říká český skifař.

Přehrát

00:00 / 00:00

Veslařům začíná dlouhá sezóna

Pokud se týká těch nejzdatnějších soupeřů Ondřeje Synka, v úvodním závodu Světového poháru na Bledu jich bude pohromadě víc než dost.

„Zatím to tak vypadá, jediný kdo mi psal, že nepřijede, byl Mahé Drysdale, který má problémy se zády, ale jinak by tam měli být všichni.“

Závody na jižní polokouli

Letošní veslařská sezóna by mohla dostat přívlastek "maratónská". Zatímco v jiných letech končí nejpozději v září, tentokrát si závodníci budou muset pohlídat svoji formu až do začátku listopadu, protože teprve tehdy se v dějišti světového šampionátu, na Novém Zélandu, přihlásí jaro a ke slovu přijde nejdůležitější událost roku. Taková představa možná děsí i zkušené borce.

„Děsí, protože nikdo z naší současné veslařské generace to nezažil, závodit na jižní polokouli, ale doufám, že se s tím nějak poperem a vydržíme to až do listopadu, protože ta sezóna bude dlouhá a předvedeme to, na co jsme celý rok trénovali,“ věří Synek.

Pokud se ale týká zaručeného receptu na udržení optimální formy do začátku listopadu, ten se dá v této chvíli stěží objevit.

„Prostě jenom vydržet o ty dva měsíce déle a ještě k tomu zařadíme mistrovství Evropy v Portugalsku,“ plánuje skifař Ondřej Synek. A ví také, že do cíle bude při listopadovém mistrovství světa dvojnásob pospíchat.

Podle předpovědi lékařů by se totiž den po skončení šampionátu měl jeho přítelkyni narodit potomek. Škoda jen, že po vodě je to z Nového Zélandu k nám domů tak daleko.

Aleš Procházka, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme