Lukáš Bauer skončil na Pražských schodech už během prvního kola

Sedmnáctým ročníkem cyklistického závodu Pražské schody si zpestřil letní přípravu lyžař Lukáš Bauer. Trojnásobný olympijský medailista ale nedokončil ani úvodní kolo tradičního klání.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Bauer

Lukáš Bauer | Foto: Katarína Brezovská | Zdroj: Český rozhlas

"Já byl ještě na schodech, přede mnou někdo upadl, já musel jsem zabrzdit a šel jsem přes řídítka," popisoval po závodě s humorem Bauer, který chtěl na kolo znovu usednout. To ale dost dobře nešlo.

Důvod Bauer vzápětí vysvětlil: "Problém byl ten, že nárazem o kostky mi ulítla přední brzdová páka a rozbil jsem sedlo. Bez brzdy by se to dalo. Už jsem také chtěl naskočit. Naštěstí jsem si toho urvaného sedla všiml dřív, než jsem to udělal."

Přehrát

00:00 / 00:00

Lukáš Bauer popisuje svůj pád

Vítězem navzdory potížím Kulhavý

Vítězem Pražských schodů se v konkurenci domácí bikové a cyklokrosové elity stal nejlepší současný český biker Jaroslav Kulhavý. Za jednoduché své vítězství ovšem nepovažoval.

"Všichni tady jeli naplno, všichni se chtěli ukázat. Hned od začátku se jelo zostra, s čímž jsem měl problémy. V první třetině závodu jsem na tom nebyl dobře," přiznal Kulhavý. "Naštěstí jsem se z toho dostal a ke konci jsem se uklidnil. Zkusil jsem nastoupit a hned vznikla asi pětimetrová díra."

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaroslav Kulhavý o problémech na trati

Ta zůstala mezi Kulhavým a druhým Švýcarem Florianem Vogelem až do cíle. Na třetím místě dojel v závodě vypsaném na jednu hodinu a jeden okruh další český jezdec Matouš Ulman.

Tomáš Kohout, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme