Poslanci ODS si zvolili nové vedení

Předsedou poslaneckého klubu ODS klubu zůstává středočeský poslanec Petr Tluchoř, post prvního místopředsedy obsadil Zbyněk Stanjura - zástupce Moravskoslezského kraje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Tluchoř

Petr Tluchoř | Foto: Marián Vojtek

Dalšími místopředsedy nového poslaneckého klubu ODS budou Marek Benda, Václav Mencl, Jan Bauer a Pavel Svoboda.

Podle lídra strany Petra Nečase není nic zvláštního na tom, že se vedení poslaneckého klubu volilo jen pár dnů před volebním kongresem ODS.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Nečas vysvětlil volbu vedení klubu

„My musíme mít hotové všechny nominace včetně případných nominací do vedení Poslanecké sněmovny dohodnuty s politickými partnery v průběhu dvacátého prvního a dvacátého druhého, čili bezprostředně po kongresu. A začít vlastními volbami nového předsednictva klubu bezprostředně po kongresu, by nás dostalo do naprosto umělé a zbytečné časové tísně,“ vysvětlil Nečas.

Poslanecký klub ČSSD má v čele Bohuslava Sobotku, ale definitivní volbu provedou sociální demokraté až po ustavující schůzi sněmovny. Komunisty ve sněmovně povede Pavel Kováčik, poslance TOP 09 Petr Gazdík a předsedou poslaneckého klubu Věcí veřejných je Josef Dobeš.

Milan Kopp, Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme