Hasiči stále bojují s požárem pneumatik v Tušimicích

Pravděpodobně až zítra bude uhašený požár pneumatik, který vzplál včera po poledni poblíž elektrárny v Tušimicích na Chomutovsku. Hasičům se ho sice podařilo dostat pod kontrolu, ale hašení hořící gumy je velmi pomalé.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tušimice požár.jpg

Tušimice požár.jpg | Zdroj: ČTK

Celé Tušimice včetně části elektrárny jsou stále zahalené v hustém dýmu, který je vidět z dálky několika desítek kilometrů. Na kilometry daleko se šíří i štiplavý zápach.

Přehrát

00:00 / 00:00

jd,P-Holá _ Tušimice-hoří gumy.mp3

Dnes se dým vyhnul nedaleké Kadani. Včera ale tamní odbor životního prostředí vyzval obyvatele města aby nevětrali a pokud možno nevycházeli ven. Své domovy musela dnes ráno dočasně opustit stovka obyvatel domu v Tušimicích, protože naměřené zplodiny přesáhly únosnou mez.

Oheň se rozhořel na ploše 200 krát 200 metrů a hasiči ho neustále zkrápějí vodou. Na pomoc jim přišel i silný déšť, hoří ale dál, protože pneumatiky jsou složené v několika vrstvách. Ty teď musí rozhrnovat těžká technika a do hořících míst se poté sype zemina, kterou tam neustále přivážejí nákladní automobily.

Oheň zřejmě způsobila elektrická jiskra z vysokozdvižného vozíku. Během zásahu byli zraněni dva hasiči. Jaká bude škoda zatím není jasné.

Není to poprvé, co hasiči v areálu zasahují. Vloni na podzim se v areálu společnosti vzňalo zařízení, které pneumatiky drtí.Oheň tehdy zachvátil provozní halu a způsobil škody za několik milionů korun. O čtyři roky dříve shořela hale střecha.

Igor Maňour, Eva Holá, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme