Finišují jednání ve sporu o pozemky pro dálnici D11

Spor o pozemky pro dálnici D 11 do Hradce Králové může skončit dohodou. Českému rozhlasu to řekl právní zástupce Jaroslavy Štrosové, která vlastní sporný pozemek o velikosti zhruba třinácti set metrů čtverečních.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obří kruhová křižovatka u Opatovic

Obří kruhová křižovatka u Opatovic | Foto: www.rsd.cz

Podle Davida Štrose by jeho klientka měla za svůj pozemek dostat od státu zhruba tisíc metrů čtverečních půdy a doplatek 40 tisíc korun.

„V průběhu tohoto týdne padala řada informací a řada z nich byla nepřesná. Skutečný stav je takový, že z obou stran je intenzivní práce a podle mne bude nakonec dovedena do úspěšného konce a dohody bude dosaženo,“ myslí si Štros.

Ministr dopravy Gustav Slamečka potvrdil, že zatím není definitivně rozhodnuto. Obě strany mají ještě čas na to, aby se dohodly.

„Já mám od vlády termín do pondělka. To znamená, že pokud smlouvy budou doručené do pondělního rána, před zasedáním vlády, tak je potom možné pokračovat ve smyslu dohody,“ uvedl Slamečka.

Spor o pozemky se táhne už více než 16 let. Dálnice D11 kvůli tomu končí tři kilometry před Hradcem a těžká doprava stále jezdí přes okolní obce.

Igor Maňour, Ota Nehasil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme