Vláda chce zřídit funkci vládního zmocněnce pro dostavbu Jaderné elektrárny Temelín

Vláda Jana Fischera chce zřídit novou funkci vládního zmocněnce pro dostavbu Jaderné elektrárny Temelín. Důvodem je dostat zakázku na výstavbu dalších bloků elektrárny pod co největší kontrolu státu. Kabinet bude jednat o postu zmocněnce už dnes.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaderná elektrárna Temelín

Jaderná elektrárna Temelín | Foto: ČEZ

Ve chvíli, kdy investor dostavby požádá o povolení stavby, se do procesu zapojí i Úřad pro jadernou bezpečnost. „Už teď jsme do toho procesu nějakým způsobem zataženi, protože jsme dotčeni v procesu hodnocení vlivu na životní prostředí,“ vysvětluje vedoucí úřadu Dana Drábová.

„Znamená to, že jsme jedním z partnerů ministerstva životního prostředí při první fázi rozhodování, kdy se hodnotí to nejpodstatnější, to znamená, jak bloky mají vypadat, aby jejich vliv na životní prostředí byl minimálně rozumně možný,“ dodává Drábová.

Pavlína Fendeková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme