Experti ve Wimbledonu věří Berdychovi

V londýnském All England Clubu začaly ve 13 hodin českého času zápasy prvního kola slavného Wimbledonu. O hodinu později nastoupil na centrálním dvorci obhájce trofeje Roger Federer ze Švýcarska. Kromě něj se dnes na kurtech představí také pět českých tenistů včetně současné české jedničky Tomáše Berdycha.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Wimbledon

Wimbledon | Foto: Jiří Hošek

K hlavním favoritům ale určitě znovu patří fenomenální Roger Federer. Obhajobu titulu mu ale zcela jistě bude chtít „pokazit“ Španěl Rafael Nadal, který je momentálně na prvním místě žebříčku ATP.

„Federerova hra trávě sedí více, jeho výkony jsou však v poslední době nepřesvědčivé. A to jak z Roland Garros, tak v přípravě na turnaji v německém Halle. To Nadal má za sebou sérii vynikajících výsledků. Letos vyhrál všechno, co mohl. Ve Wimbledonu se navíc neustále zpomaluje tráva, a tak se dá turnaj vyhrát i hrou od základní čáry. Větší šance tak dávám Nadalovi,“ předpověděl přímo z Wimbledonu zpravodaj Jiří Hošek.

Federerovi tradičně fandí i domácí Britové. Ti by se však rádi po dlouhých 74 letech dočkali vlastního wimbledonského vítěze. Tím posledním byl v roce 1936 Fred Perry. Reálné šance na zopakování jeho triumfu má pouze Skot Andy Murray.

Berdych obhajuje osmifinále

„Patří do nejužšího okruhu favoritů, ale ani on neměl poslední výsledky ideální. Britští favorité jsou navíc tradičně pod obrovským tlakem veřejnosti a médií. Murraymu tu ale nyní věří o něco méně než loni, kdy trochu nešťastně vypadl s Andym Roddickem,“ připomněl wimbledonský zpravodaj.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jiří Hošek mluvil o začátku letošního Wimbledonu

Osmifinále bude v londýnském All England Clubu obhajovat aktuální česká jednička Tomáš Berdych, který vstoupí do turnaje dnes v podvečer proti Kazachu Golubjovovi.

A ani jeho případní další soupeři rozhodně nejsou nepřekonatelní, až ve čtvrtfinále by ho čekal zřejmě Roger Federer. Šance navázat na úspěch z Roland Garros pro něho tedy existuje.

„Šance na semifinále jsou odvislé od toho, zda by ve čtvrtfinále přešel přes Rogera Federera. Los je ale relativně příznivý, i když třeba ve druhém kole mu hrozí duel s Němcem Benjaminem Beckerem, což je na trávě nepříjemný soupeř,“ varoval Hošek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s Tomášem Berdychem před startem Wimbledonu

„Proti Federerovi by byly Berdychovy šance velmi malé. Tráva není zrovna povrch, na němž by asi chtěl Berdych Federera vyzvat. Kdyby se český tenista dostal do semifinále, byl by to senzační úspěch. Berdychovi ale experti poměrně věří. Třeba v dnešním vydání deníku Independent ho má Nick Bollatieri jako šestého největšího favorita a v horní polovině pavouku o něm mluví jako největším vyzyvateli Federera,“ pokračoval zpravodaj.

K Wimbledonu patří také neodmyslitelně několik tradic jako povinnost hrát v bílém nebo volná první neděle turnaje. Častým jevem jsou také dešťové přeháňky. Ty však alespoň v úvodu turnaje zřejmě nepřijdou.

„Předpověď je výborná. Má být jasno, slunečno a teploty kolem dvaadvaceti stupňů. Podobné podmínky tady panují nyní. Oficiální meteorologové turnaje slibují velmi podobné počasí. Minimálně do pátku. Turnajový program na první týden by neměl doznat žádných trhlin,“ dodal Jiří Hošek.

Jiří Hošek, Václav Sochor, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme