Svaz průmyslu a dopravy chce konkurenceschopnější stát

Svaz průmyslu a dopravy chce dát určitý návod pro budoucí rozvoj České republiky. Vypracoval proto dokument s deseti prioritami, do kterých mimo jiné patří zásadní změna vzdělání, výzkumu a vývoje nebo vyrovnané veřejné finance. Dotýká se i změny občanského zákoníku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Před deseti lety vstoupila Česká republika do Severoatlantické aliance.

Před deseti lety vstoupila Česká republika do Severoatlantické aliance. | Foto: NATO

Dokument svaz pošle vznikající vládě, ale i poslancům a senátorům. „Tohle je skutečně oblast, která pomáhá v podstatě všem, protože zvýší zaměstnanost, zvýší kvalitu života v České republice. Občanský zákoník v podstatě o ničem jiném není a bohužel posledních dvacet let moderní občanský zákoník v naší zemi chybí,“ řekl předseda svazu Jaroslav Míl.

Návod se podle něj týká vyrovnaných veřejných financích, efektivní veřejné správy, motivačních a jednoduchých daních. „Ale i oblasti energetiky a podpory ekonomických zájmů zahraničí a pochopitelně i oblasti péče o životní prostředí,“ pokračoval Míl a dodal:

„Chceme-li skutečně být tam, kde máme být, tedy na špičce světového hospodářství, tak je potřeba realizovat deset priorit, o kterých mluvíme v našem dokumentu a přistoupit skutečně k zásadním změnám, které nám pomohou.“

Klára Bílá, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme