Nejdelší zápas tenisové historie vyhrál John Isner

Maratónský tenisový duel v prvním kole Wimbledonu skončil po 11 hodinách a 5 minutách. Z vítězství se radoval Američan John Isner, který v neuvěřitelném duelu porazil Francouze Nicolase Mahuta 70:68 v pátém setu! Oba hráči překonali rekord 78 es Chorvata Iva Karloviče. Isner jich dal 112, jeho soupeř 103.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vyčerpaný tenista John Isner během maratónského zápasu ve Wimbledonu.jpg

vyčerpaný tenista John Isner během maratónského zápasu ve Wimbledonu.jpg | Zdroj: ČTK

Zápas začal ve Wimbledonu v úterý odpoledne, ale kvůli tmě byl přerušen po odehrání čtyř setů. Ve středu stihli oba tenisté odehrát neuvěřitelných 118 her, za stavu 59:59 byl duel opět přerušen kvůli tmě. Ve čtvrtek už dokázal John Isner sebrat Mahutovi podání a nakonec zvítězil nevídaným skóre 70:68 v páté sadě.

"Je to obrovský zápis do historie a rekord, který troufnu si říct stovku let nikdo nepřekoná. Hrál jsem nejdelší zápas šest hodin v Davis Cupu proti Karlovičovi, takže vlastně půlku jejich zápasu. Je to určitě náročné hlavně na psychiku," řekl Radiožurnálu český tenista Radek Štěpánek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor Jana Bumby s tenistou Radkem Štěpánkem k maratónskému duelu

Oba aktéry a také rozhodčího odměnili pamětními medailemi legendy britského tenisu Tim Henman a Anne Jonesová. Po zápase se vyfotili před výsledkovou tabulí.

""Ten člověk je neuvěřitelný bojovník. Možná, že se ještě někdy utkáme a nebude to 70:68," řekl po utkání šťastný John Isner, který byl podle svých slov "trochu unavený."

"Bylo to hodně dlouhé, ale já myslím, že jsme si to užili. Je to obrovská pocta hrát největší zápas v nejlepším tenisovém prostředí. John podával neuvěřitelně, zasloužil si to," pochválil svého soupeře Nicolas Mahut.

Oba tenisté měli ještě po maratónském zápase nastoupit se svými partnery k utkání prvního kola čtyřhry. Jejich zápasy ale organizátoři pochopitelně odložili.

Isner (23-USA) - Mahut (Fr.) 6:4, 3:6, 6:7 (7:9), 7:6 (7:3), 70:68

Esa: 112:103. Dvojchyby: 10:21. Vítězné míče: 246:244. Využité brejkboly: 2/14 - 1/3. Nevynucené chyby: 52:39. Celkem získané míče: 478:502. Čas: 11:05 hod.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme