Cyklista Raboň je mistrem republiky v časovce

Cyklista František Raboň se potřetí za sebou stal mistrem České republiky v časovce. Jezdec týmu HTC Columbia vyhrál na čtyřicetikilometrové trati v okolí slovenského Holíče na společném šampionátu českých a slovenských cyklistů. Druhý skončil Jan Bárta, třetí Leopold König.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

František Raboň

František Raboň | Foto: František Raboň

Raboň se dostal do čela hned na prvním mezičase a svůj náskok stále zvyšoval. Stáj HTC Columbia slavila na těžké trati double - slovenským mistrem se totiž stal Raboňův kolega Martin Velits. Kategorii jezdců do 23 let vyhrál Jakub Novák.

"Za poslední tři roky to byla asi nejtěžší trať, ty předchozí byly rovinatější. Kopce byly prudké, já mám rád spíš ty táhlé. Bylo to těžké na změnu rytmu, vlastně na všechno," řekl Radiožurnálu František Raboň.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor Tomáše Kohouta s Františkem Raboněm

"Stejně jako loni to vypadalo, že začne pršet, ale musím pochválit pořadatele, protože trať byla krásná a široká. Takže i kdyby začalo pršet, nebylo by to nebezpečné, " zhodnotil Raboň kvalitu trati.

Tomáš Kohout, Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme