Z jasných poražených se stali velcí vítězové

Fotbalisté Slovenska si svou účast na světovém šampionátu nečekaně prodloužili nejméně o jeden zápas. Ve svém závěrečném duelu skupiny "F" totiž porazili úřadující mistry světa z Itálie 3:2, a také díky bezbrankové remíze Paraguaye s Novým Zélandem v souběžně hraném utkání postoupili do osmifinále.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbal Slovensko - Česko (2:2)

Fotbal Slovensko - Česko (2:2) | Foto: Tomáš Adamec

Tak trochu to připomíná nedávný příběh českých hokejistů. Ještě na začátku mistrovství světa to byli odpadlíci, později alespoň snaživí a pracovití hráči, a nakonec zlatí hoši.

A tímto vývojem si teď prochází i fotbalisté Slovenska, pro které je postup do osmifinále za dané situace také téměř titulem. Fanoušci zapomínají, že slavné borce dávno odepsali, a o to větší silou je teď plácají po ramenou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poznámka Jaroslava Plašila o fotbalistech Slovenska

Kouč Vladimír Weiss je opět tím mužem na správném místě, co vždy dokáže vybrat tu správnou jedenáctku a ani vlastní novináři už nejsou pro slovenský tým tím největším škůdcem. Naopak, jsou přece skvělými motivátory, to i kvůli nim hráčům stálo za to, aby se semkli, a zapomněli na žabomyšší války uvnitř kolektivu.

Vítězové se zkrátka mění v poražené, a poražení ve velké vítěze. Česko i Slovensko se sice před lety rozdělily a každá země už si jde dávno svou cestou. Některé věci ale zřejmě zůstanou navždy stejné.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme