MS: S Brazílií jde do osmifinále ze sk. G Portugalsko

Fotbalisté Portugalska remizovali v závěrečném utkání skupiny G s Brazílií 0:0 a doplnili tak svého soupeře mezi postupujícími týmy do osmifinále světového šampionátu. V utkání dvou vyřazených mužstev Pobřeží slonoviny zdolalo Severní Koreu 3:0. Asijský celek tak odjíždí z mistrovství v Jihoafrické republice bez jediného bodu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brazilec Baptista (ve žlutém) v souboji s Portugalcem Carvalhem

Brazilec Baptista (ve žlutém) v souboji s Portugalcem Carvalhem | Zdroj: ČTK

Portugalsko - Brazílie 0:0 (0:0)

Portugalští fotbalisté měli před zápasem postup téměř jistý i v případě prohry s Brazílií, nakonec ovšem vybojovali remízu, která jejich účast v osmifinále definitivně potvrdila. Utkání dvou vyhlášených technických mužstev ale příliš pohledného fotbalu nenabídlo, naopak bylo plné nervozity a tvrdých soubojů. Celkem rozhodčí udělil sedm žlutých karet.

V prvním poločasu se do nebezpečných příležitostí prosadili pouze Jihoameričané. V té největší ale vyrazil Nilmarovu střelu gólman Eduardo na roh. Když po přestávce neproměnil samostatný únik Portugalec Meireles, skončilo utkání bezbrankovou remízou.

Rozhodčí: Archundia - Torrentera (oba Mex.), Vergara (Kan.). ŽK: Duda, Tiago, Fábio Coentrao, Pepe - Luís Fabiano, Juan, Felipe Melo. Diváci: 66.712.

Sestavy:

Portugalsko: Eduardo - Ricardo Costa, Carvalho, Bruno Alves, Duda (54. Simao) - Pepe (64. Pedro Mendes) - Tiago, Meireles (84. Veloso) - Danny, Fábio Coentrao - Ronaldo. Trenér: Queiroz.

Brazílie: Júlio César - Maicon, Lúcio, Juan, Michel Bastos - Daniel Alves, Gilberto, Felipe Melo (44. Josué) - Baptista (82. Ramires) - Nilmar, Luís Fabiano (85. Grafite). Trenér: Dunga.

KLDR - Pobřeží slonoviny 0:3 (0:2)

Tým Pobřeží slonoviny potřeboval k udržení naděje na postup do osmifinále bezpodmínečně vyhrát. To se mu proti Severní Koreji také podařilo, na účast ve vyřazovací fázi šampionátu to ovšem nestačilo.

Afričané zatlačili od úvodu svého soupeře do hluboké defenzivy a postupně si vypracovali několik jasných gólových příležitostí. Prosadit se však dokázali v první půli pouze dvakrát. Ve 14. minutě přesně mířil Yaya Touré, ve 20. minutě dorazil hlavou Drogbovu střelu Romaric.

Druhý poločas už nabídl vyrovnanější podívanou. Severokerejci se několikrát pokusili ohrozit brankáře Barryho, ke gólu ale žádná z jejich střel nevedla. Konečnou podobu výsledku dal v 82. minutě Kalou.

Branky: 14. Y. Touré, 20. Romaric, 82. Kalou. Rozhodčí: Undiano - Martinez, Jimenez (všichni Šp.). Bez karet. Diváci: 34.763.

Sestavy:

KLDR: Ri Mjong-kuk - Čcha Čong-hjok, Pak Čchol-čin, Ri Čun-il, Ri Kwang-čchon, Či Jun-nam - Mun In-kuk (67. Kum-čchol), An Jong-hak, Pak Nam-čchol - Čong Te-se, Hong Jong-čo. Trenér: Čong-hun.

Pobřeží slonoviny: Barry - Eboué, K. Touré, Zokora, Boka - Romaric (79. Doumbia), Y. Touré, Tioté - Keita (64. Kalou), Drogba, Gervinho (64. Dindane). Trenér: Eriksson.

Konečná tabulka skupiny G:
1. Brazílie 3 2-1-0 5:2 7b.
2. Portugalsko 3 1-2-0 7:0 5b.
3. Pobřeží slonoviny 3 1-1-1 4:3 4b.
4. KLDR 3 0-0-3 1:12 0

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme