Rozhodčí opět chybovali, Argentině pomohli ke čtvrtfinále

Stejně jako fotbalisté Anglie neodjedou hráči Mexika z šampionátu bez křivdy. V osmifinále podlehli Argentině 1:3, ale první branku dostali z evidentního ofsajdu. Vítězný tým Diega Maradony se o semifinále utká s Německem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Carlos Tevez sřílí třetí gól do sítě Mexika

Carlos Tevez sřílí třetí gól do sítě Mexika | Zdroj: ČTK

Vedení zařídila Jihoameričanům dvojice Messi – Tévez. Rychlý hbitý útočník Barcelony prošel přes několik hráčů a vyslal Téveze do úniku. Ten neproměnil, nicméně odražený míč mu Messi opět přihrál.

Bohužel do zhruba dvoumetrového evidentního ofsajdu, který čárový rozhodčí neodpískal, a tak mohl forvard Argentiny bez problémů sám před brankou skórovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Duel Argentina - Mexiko viděl Tomáš Lörincz

Snaha Mexika o vyrovnání ztroskotala ještě do poločasu na vlastní chybě. Poslední obránce Osorio se ukopl, míč mu sebral důrazný Higuaín, obešel gólmana Péreze a dal svou čtvrtou branku na mistrovství.

Mexičané, rozhození protesty a křivdou z první branky, zkoušeli ve druhé půli Argentinu zatlačit, ta ale přidala třetí gól. Tévez zkoušel před vápnem vypálit levou nohou, ale zblokovaná střela se k němu vrátila. Následný výstavní pokus pravou byl pro Péreze nechytatelný.

Pouhé snížení zařídil Javier Hernendéz. Na vápně dostal přihrávku, otočil se kolem pomalého Demichelise a výstavní ranou levou nohou nedal Romerovi příliš šancí.

To bylo ale ze strany Mexičanů vše, navýšit vítězství Argentiny mohl v závěru Messi, ale Pérez jeho technický pokus vyrazil.


Argentina - Mexiko 3:1 (2:0)

Branky: 25. a 52. Tévez, 33. Higuaín - 71. Hernández. Rozhodčí: Rosetti - Calcagno, Ayroldi (všichni It.). ŽK: Márquez (Mexiko). Diváci: 84.727.

Sestavy:

Argentina: Romero - Otamendi, Demichelis, Burdisso, Heinze - Maxi Rodríguez (88. Pastore), Mascherano, Di María (79. Gutiérrez) - Messi - Higuaín, Tévez (69. Verón). Trenér: Maradona.

Mexiko: Pérez - Osorio, F. Rodríguez, Márquez, Salcido - Juárez, Torrado, Guardado (61. Franco) - Dos Santos, Hernández, Bautista (46. Barrera). Trenér: Aguirre.

Tomáš Lörincz, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme