Wimbledon: Berdych a Kvitová postupují, Zakopalová na turnaji končí

Tomáš Berdych a Petra Kvitová zvládli na Wimblednou své bitvy o čtvrtfinále. Berdych si po velice napínavé bitvě poradil s Němcem Danielem Brandsem 4:6, 7:6, 7:5 a 6:3 a postoupil tak podruhé v kariéře do Wimbladonského čtvrtfinále.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | Zdroj: ČTK

"Ten začátek nevypadal pro mě uplně dobře. Cítil jsem opravdu hodně unavený a ta koncentrace potom není taková. Naštěstí se mi pak podařilo vrátit do toho zápasu a i když to se mnou nevypadalo dobře ani ve třetí řadě, tak se mi to podařilo zlomit, vybojovat to až do posledního balonu a dovézt to do vítězného konce," hodnotí své utkání Tomáš Berdych.

Přehrát

00:00 / 00:00

Berdych po zápase

Nejlepšího českého tenistu Tomáše Berdycha čeká ve čtvrtfinále šestinásobný šampion Švýcar Roger Federer.

Kvitová jasně přehrála ve 4. kole Wimbledonu třetí nasazenou Wozniackou 6:2, 6:0. česká tenistka tak poprvé postoupila do čtvrtfinále na grandslamu. Klára Zakopalová nestačila na Estonku Kaiu Kanepiovou a prohrála 6:2, 6:4.

Dvacetiletá Petra Kvitová je první českou hráčkou ve wimbledonském čtvrtfinále po Nicole Vaidišové. Ta hrála čtvrtfinále v letech 2007 a 2008. V prvním setu česká fedcupová reprezentantka nastřílela 14 vítězných míčů, zatímco Dánka jen tři. I v druhé sadě se dařilo Kvitové držet vysoký standard a Wozniackou zcela vymazala z dvorce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kvitová po zápase

"Já jsem tlačila hned od úvodního míče a to Karolínu, myslím si dostalo hodně pod tlak a vůbec nevěděla co má hrát. Takže jsem v osmičce Wimbledonu, ale nevím jestli se to dá nazvat jako životní úspěch," skromě hodnotí svůj největší úspěch Petra Kvitová.


Kláře Zakopalové se bohužel bitva o čtvrtfinále nepodařila. Po ztracené první sadě sice ve druhém setu vedla už 3:0, ale pak hlavně díky svým chybám dovolila Kanepiové udělat šňůru několika úspěšných úderů. A prohrála 6:2 a 6:4.

Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme