Berezovskij brojí v amerických novinách proti Putinovi

Ruské velké peníze se s ruskou vysokou politikou střetávají ve Spojených státech. Ruský miliardář Boris Berezovskij vydal v deníku Washington Post a dalších listech celostránkový inzerát, který varuje prezidenta George Bushe před jeho přítelem prezidentem Vladimírem Putinem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

G. Bush při projevu

G. Bush při projevu | Foto: Česká televize

Američané jsou na placené celostránové politické inzeráty, které reagují na aktuální dění, zvyklí, překvapivé je, že tentokrát je za reklamou svých myšlenek ruský boháč s pochybnou pověstí Boris Berezovskij. V inzerátu sice přímo oslovuje amerického prezidenta, ale je zřejmé, že se všichni čtenáři mají dozvědět jedno. Ruskému prezidentovi Vladimíru Putinovi, který přijíždí jednat s Georgem Bushem, nemají lidé věřit, je to prý muž s mafiánskými praktikami.

Berezovskij varuje, že Bushům přítel Putin nesdílí stejné hodnoty a nabízí sedm pochyb, proč není Putin demokratickým partnerem od válečných zločinů v Čečensku, přes nesvobodu soudů a tisku v Rusku až po antisemitismus podporovaný Moskvou.

Markéta Kaclová, Miroslav Konvalina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme