Ve Škodovce unikl čpavek

V lakovně mladoboleslavské automobilky Škoda Auto večer unikl v při přečerpávání čpavek. V době nehody bylo v hale lakovny asi 60 zaměstnanců. Všichni místo včas opustili, nikdo z nich nebyl zraněn. Na místě zasahují hasiči.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výroba motoru v motorárně Škoda Auto a.s.

Výroba motoru v motorárně Škoda Auto a.s. | Foto: Škoda Auto

Mluvčí středočeských hasičů Ladislav Křivan Radiožurnálu tlumočil dosavadní průběh likvidace nehody. "Došlo k technické poruše při přečerpávání čpavku. Zasahuje hasičský zácharnný sbor podniku, provádí skrápění čpavku. Teď se řeší otázka množství úniku. Proběhla také omezená evakuace zaměstnanců."

Čpavek se skrápí, aby se neutralizoval. Pomocí průmyslových vysavačů vodu později hasiči odčerpají do připravených nádob. Nehodu na místě vyšetřují jak hasiči, tak experti na životní prostředí. Hasit se bude zřejmě ještě po půlnoci. Rozsah havárie, její důsledky a případné škody zatím známy nejsou.

Markéta Kaclová, Lenka Rákosová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme