Chodorkovskij stráví svátky za mřížemi

V Moskvě skončilo dvoudenní jednání soudu o prodloužení vazby Michaila Chodorkovského, který čelí obvinění z daňových úniků a finančních podvodů. Verdikt nedopadl pro bývalého ředitele ropné společnosti Jukos dobře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michail Chodorkovskij

Michail Chodorkovskij | Zdroj: ČTK

Michail Chodorkovskij stráví svátky ve vězení. Moskevský soud rozhodl, že ho ještě následující tři měsíce ponechá ve vyšetřovací vazbě. Projednávání bylo neveřejné a přístup na něj neměl ani Chodorkovského americký advokát.

Předchozí termín vazby vyprší 30. prosince. Obhajoba, která žádala dodržení termínu, tvrdí, že soud nemá žádné nové důvody vedoucí k prodloužení a pouze slovo od slova zopakoval návrh státního zástupce.

Chodorkovskému nepomohlo ani deset tisíc podpisů lidí, mezi nimi i politických a společensky známých osobností, kteří se zaručili za to, že bývalý šéf Jukosu nebude na svobodě mařit vyšetřování. Podle liberálních ruských politiků pyká za to, že dal najevo své politické ambice.

Martin Hromádka, Mária Mikušová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme