Autor

Blanka Vávrová

Jsem typická Váha, narozená v říjnu 1979 v Praze.

Sice občas dlouho váhám, ale když už se rozhodnu, tak pevně a většinou správně :-) Již pátým rokem se snažím se rozvíjet v oblasti marketingu a PR a musím říct, že mě to velmi baví.

Mám za sebou praxi z reklamní agentury, ale i z marketingových oddělení tuzemských či mezinárodních společností různorodého zaměření (developer, gastronomie, cestovní ruch, retail).

Nabídka práce v Radiu Česko je a věřím, že i nadále bude pro mne velkou profesní výzvou.

Jinak miluji cestování, s tím spojené studium cizích jazyků, hudbu, latinské tance, dobré filmy, psaní básniček a jako asi každá ženská, módní úlety. Hovořím anglicky, španělsky a učím se italsky. Mým snem je navštívit Brazílii, Argentinu a Mexiko (nejsem žádný troškař).

Mám ráda fair-play, loajálnost a lidi se smyslem pro humor a zdravou ironii.

RSS autora

Články autora

|Blanka Vávrová |Člověk

Dnes je světový den lupénky. V Česku jí trpí až 250 tisíc lidí, mnozí se neléčí

Asi 250 tisíc lidí v Česku trpí lupénkou. Choroba není nakažlivá, jde o poruchu imunity, kterou může vyvolat třeba stres nebo prodělaná nemoc. Podle odhadů kožních lékařů se s ní ale někteří lidé vůbec neléčí. Upozorňují na to při Světovém dnu lupénky. V současnosti je nejúčinnější biologická léčba, která stojí zhruba čtvrt milionu korun ročně a nárok na ni mají jen pacienti s nejvážnějšími projevy.

|Blanka Vávrová, Ondřej Patrovský |Zprávy z domova

V Česku chybí lůžka pro pacienty, kteří potřebují dlouhodobou intenzivní péči

Že zdraví máme jen jedno, často pochopíme až v situacích, kdy už je pozdě. Lékaři sice umí zachránit vážně zraněné po těžkých nehodách, mrtvicích nebo infarktech, zázraky ale nedokážou. Část pacientů se už domů nikdy nevrátí. Podle odhadů odborné anesteziologické společnosti stovky lidí ročně potřebují intenzivní péči u lůžka i několik let.

|Blanka Vávrová |Zprávy z domova

Ministerstvo omezí vývoz některých léků. Mohly by chybět pacientům v Česku

Ministerstvo zdravotnictví chce omezit vývoz léků do zahraničí. V loňském roce odvezli distributoři léčiva na předpis za 5 miliard korun. Týká se to hlavně těch drahých pro onkologickou a kardiologickou léčbu nebo i vakcíny proti klíšťové encefalitidě. Omezení by se mělo týkat hlavně léků, u kterých hrozí, že by chyběly pacientům v Česku.