Špičkoví kuchaři soutěží o nejlepší knedlík

Chutné a voňavé houskové knedlíky budou dnes večer určitě nejlepší v hotelu Intercontinental. Právě tam totiž za několik hodin začnou kuchaři soutěžit o to, kdo své knedlíky uvaří nejlépe.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Srnka na smetaně (svíčková) s karlovarským knedlíkem a brusinkami

Srnka na smetaně (svíčková) s karlovarským knedlíkem a brusinkami | Foto: Pražský kulinářský institut - Roman Vaněk

„Pravý český houskový knedlík musí vonět po surovinách, které se do něj použijí,“ zdůraznil prezident Asociace kuchařů a cukrářů České republiky Miroslav Kubec, který povede porotu.

„Je potřeba, aby na řezu byla vidět houska, která je v něm nakrájená, aby měl hezký tvar, aby byl kulatý, aby nebyl tvrdý, nebo moc měkký. Prostě musí být takový ten správný, babičkovský.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Soutěž o nejlepší knedlík představil předseda poroty, prezident Asociace kuchařů a cukrářů České republiky Miroslav Kubec

Hlavní soutěž o nejlepší knedlík provází i vedlejší soutěž o nejlepší omáčku. „Téma je znojemská omáčka,“ poznamenal Kubec. „To znamená k hovězímu masu s okurkami, která se dá podávat jak s knedlíky, tak s rýží.“

Jak řekl, v porotě zasednou odborníci, známé tváře i zástupci médií.

„S knedlíky se setkáme po celém světě, ale tradice spadá do hranic bývalého Rakouska-Uherska,“ připomněl Miroslav Kubec. „Setkat se s nimi můžeme i v Polsku nebo v Japonsku. Tam také vaří knedlíky, ale úplně jiné než my.“

Milan Kopp, Tomáš Pavlíček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme