Špičkoví kuchaři soutěží o nejlepší knedlík
Chutné a voňavé houskové knedlíky budou dnes večer určitě nejlepší v hotelu Intercontinental. Právě tam totiž za několik hodin začnou kuchaři soutěžit o to, kdo své knedlíky uvaří nejlépe.
„Pravý český houskový knedlík musí vonět po surovinách, které se do něj použijí,“ zdůraznil prezident Asociace kuchařů a cukrářů České republiky Miroslav Kubec, který povede porotu.
„Je potřeba, aby na řezu byla vidět houska, která je v něm nakrájená, aby měl hezký tvar, aby byl kulatý, aby nebyl tvrdý, nebo moc měkký. Prostě musí být takový ten správný, babičkovský.“
Soutěž o nejlepší knedlík představil předseda poroty, prezident Asociace kuchařů a cukrářů České republiky Miroslav Kubec
Hlavní soutěž o nejlepší knedlík provází i vedlejší soutěž o nejlepší omáčku. „Téma je znojemská omáčka,“ poznamenal Kubec. „To znamená k hovězímu masu s okurkami, která se dá podávat jak s knedlíky, tak s rýží.“
Jak řekl, v porotě zasednou odborníci, známé tváře i zástupci médií.
„S knedlíky se setkáme po celém světě, ale tradice spadá do hranic bývalého Rakouska-Uherska,“ připomněl Miroslav Kubec. „Setkat se s nimi můžeme i v Polsku nebo v Japonsku. Tam také vaří knedlíky, ale úplně jiné než my.“