Autor

Dagmar Cestrová

V současné době pracuji v Českém rozhlase Sever jako editor. Mou prací je především přebírat od zpravodajského centra materialy do našeho vysílání a kontrolovat, aby byly nejen správné, obsahově úplné, ale take pro posluchače co nejlépe srozumitelné. Podílím se i na organizování práce v redakci.

Do rozhlasu jsem přišla po spoustě let práce v tištěných médiích na konci roku 2009. Byla to výzva, jak se zase něco nového naučit. V tištěných médiích jsem si vyzkoušela snad všechno, co jde - od deníku po časopis, od korektur až po řízení kolektivu - a říkala jsem si, že už mě nemůže nic překvapit. To překvapení přišlo. Možnost zkusit si novinařinu zase trochu jinak. Je to jako vstoupit do vícerozměrného obrazu. Už mi nemusela stačit jen slova, ale skutečnost mohu přesvědčivě vykreslovat i pomocí zvuku. V současné době jako editor mám navíc možnost využít svých zkušeností z mnohaleté práce editora i vedoucího týmu v severočeské redakci MF DNES.

Jeden mudrc řekl, že komu stačí, co už má a nesnaží se o nic nového, jako by zůstal stát. A zastavit se je jako umřít. Myslím, že to platí i v profesním životě.

RSS autora

Články autora

|Dagmar Cestrová, Eva Malá, Michaela Vydrová, Marína Dvořáková, Lukáš Milota, Zdeněk Novák |Zprávy z domova

Sněžení komplikuje dopravu. Silničáři varují před namrzáním vlhkých míst

I dnes je třeba se vydávat na cestu s větší obezřetností. Dopravu na mnoha místech Česka komplikuje sněžení. Mnohde jsou silnice sice upravené, ale mokré a právě zde hrozí zvýšené riziko námrazy. Konec snažení a projasňování oblohy nastává zatím pomalu.

|Dagmar Cestrová, kko |Zprávy z domova

Za obchodování s lidmi padly u soudu tresty pro čtyři obviněné

Krajský soud v Ústí nad Labem potrestal tresty od pěti do 9 a půl roku vězení obchodování s lidmi. Zpovídali se z něj tři muži a jedna žena, kteří lákali do Velké Británie zájemce o práci, tam je pak obírali o odměnu a drželi v otřesných podmínkách. Dva z obžalovaných se ale nepodařilo k soudu předvést, podle všeho jsou v cizině. Rozsudek není pravomocný.

|Dagmar Cestrová, Simona Bartošová |Technologie

Remorkér v Ústí nad Labem čeká na proplutí zdymadly už od čtvrtka

Přes 30 metrů dlouhý remorkér se od čtvrtka neúspěšně snaží proplout zdymadly v Ústí nad Labem. Pokus vydat se do Severního ledového oceánu mu nevyšel ani dnes. Situaci komplikuje oprava ústeckých zdymadel. K dispozici je totiž pouze malá komora, do které se remorkér vejde jen s rezervou několika centimetrů. Navíc je v Labi málo vody.

|Lenka Jansová, Dagmar Cestrová, Vojtěch Kouřímský |Zprávy z domova

VZP prodává svá bývalá sídla pod cenou, zájem o ně mají i politici

Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) opravila své bývalé sídlo v Litoměřiccích za 43 milionů, ale prodala ho pouze za jedenáct. To je jeden z příkladů, jak podle informace Lidových novin pojišťovna prodává svá bývalá sídla. Ministerstvo zdravotnictví zatím do prodejů nechce zasahovat, počká na kontrolu VZP.

|Petr Medek, Dagmar Cestrová, Matěj Skalický, Jan Bumba |Zprávy z domova

Do ovzduší se loni dostalo méně polétavého prachu, stoupl ale objem dioxinů v odpadech

České podniky loni vypouštěly méně polétavého prachu než o rok dříve, stoupl ale objem dioxinů v odpadech. Vyplývá to ze žebříčku znečišťovatelů, který zveřejnilo sdružení Arnika. Podle něj sídlí největší znečišťovatelé životního prostředí v Moravskoslezském, Ústeckém, ale i Středočeském kraji.

|Renáta Prátová, Dagmar Cestrová, Simona Bartošová |Regiony

Záchranáři dál pátrají po ženě, kterou zasypal strop domu v Ústí nad Labem

Záchranářům se zatím nepodařilo vyprostit ze sutin v neobydleném domě v Ústí nad Labem-Předlicích tělo druhé ženy, po které pátrají od jedné hodiny odpoledne. V domě, který měl být prázdný, se zřítil strop. Z domu vyběhli dva muži, jednu ženu pak záchranáři vyprostili po třech hodinách z trosek a odvezli do nemocnice. Policisté už také začali zjišťovat, kdo za celou tragédii může.