Autor

Daniel Burda

Jak ses dostal k práci v rádiu? Přišel, viděl, zvítězil.

Co jsi dělal před rádiem? Redaktora v dnešním Deníku.

Co bys dělal jiného? Jízdního policistu, módního/reportážního fotografa, řidiče kamionu, pilota, ... možná v příštím životě.

Co nejhoršího tě potkalo při práci za mikrofonem? Pasení se na lidském utrpení.

A naopak co nejhezčího tě potkalo při práci za mikrofonem? Až moje práce někomu opravdu pomůže, bude se mi odpovídat lépe. Zatím jen informuji, informuji, informuji, ...

Oblíbené aktivity aneb Co děláš ve volném čase? Sedím v sedle, ještě lépe 'sedíme v sedlech dva'. Dokážete si představit větší romantiku, než projížďku dvou zamilovaných lidí na krásných koních při západu slunce? Já ne.

Znamení: Rak

Vzkaz pro všechny posluchače: Povídejte nám své příběhy, i když sahají hluboko do Vašich srdcí. Jsme jako vrba (ta s megafonem).

Autor na Twitteru RSS autora

Články autora

|Daniel Burda, Andrea Kratochvílová |Regiony

Krajský úřad Vysočiny se stal obětí počítačového útoku

Krajský úřad na Vysočině se stal obětí počítačového útoku. Neznámý hacker rozeslal napříč republikou e-maily s výzvou k zaplacení několika tisíců korun. Zpráva může působit dojmem, že lidé dluží právě kraji Vysočina nebo nemocnici v Jihlavě. Případ zřejmě skončí v rukou policie.

|Vladimír Kroc, Daniel Burda, bre, Andrea Kratochvílová, kap |Regiony

U Brzkova na Jihlavsku by se mohl opět těžit uran, premiér obnovení těžby podporuje

Státní podnik Diamo chce do sedmi let obnovit těžbu uranu na Vysočině, v lokalitě u obce Brzkov na Jihlavsku. Premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD plán při dnešní návštěvě Vysočiny podpořil a během několika měsíců by ho chtěl projednat ve vládě. Zajistilo by to práci horníkům na dalších 16 let. O znovuotevření dolů stát uvažuje už od předloňského roku, obce v okolí jsou ale proti.

|Daniel Burda, Michaela Vydrová |Regiony

V Bystřici nad Pernštejnem začne vznikat futuristický dům, skanzen i muzeum zemědělství

V Bystřici nad Pernštejnem začíná po letech čekání stavba obřího ekocentra. Nabídne umělý skanzen, ukázky starých řemesel a proti tomu futuristickou pyramidu, kde lidé uvidí moderní způsoby získávání energie. Stavba Centra zelených vědomostí začíná v sobotu 21. září, přijde na 130 milionů a hotová má být už příští rok v létě.

|Daniel Burda, Tereza Jelínková |Ostatní sporty

Bikeři se pustí střemhlav z novoměstských kopců, začíná tam SP

Všechny závody, které se konají v Novém Městě na Moravě, mají jedno společné - spoustu skvělých diváků. Ať už jde o mistrovství světa v biatlonu, Světový pohár v běhu na lyžích, nebo ten na horských kolech. A právě bikeři si užijí přízně nejen místních lidí už dnes a také po oba víkendové dny. Pořadatelé si ale dali záležet, aby to po sportovní stránce nebyla úplná idylka. A závodníkům vymysleli na trať náročnou technickou pasáž.